ភ្នំពេញ: អ្នកដែលមានទម្លាប់ធ្វើចលនារាងកាយ, ការរំដោះថាមពលជាប្រចាំ, ងាយធ្វើឱ្យមានសុខភាពរឹងមាំ និងរក្សាបានភាពក្មេងវ័យ និងប្រសិនចេះគួបផ្សំជាមួយការជ្រើសរើសអាហារមានប្រយោជន៍ នោះអាយុនឹងកាន់តែវែងជាងមុន។
១-អាហារដែលសរីរាង្គងាយស្រូបយកបំផុតគឺបបរ ។ បបរអាចជួយសម្រួលក្រពះ ធ្វើឱ្យត្រជាក់ផ្លូវពោះវៀន។
២-តាមការស្រាវជ្រាវរបស់អ្នកជីវជាតិវិទ្យាជប៉ុន ផ្លែម្រះជាអាហារជួយឲ្យអាយុវែង មានតម្លៃបំប៉នគ្រប់មុខ។ អាថ៌កំបាំងមួយក្នុងចំណោមអាថ៌កំបាំងអាយុវែងជនជាតិជប៉ុននៅអូគីណា វ៉ា គឺទទួលទានម្រះល្វីងច្រើន, ផឹកតែម្រះ និងផឹកទឹកម្រះ។
៣-ទឹកដោះគោស្រស់ ក៏អាចចាត់ទុកជាអាហារដ៏ល្អឥតខ្ចោះមួយ ។ ក្នុងទឹកដោះសម្បូរប្រូតេអ៊ីន, កាល់ស្យូម និងពពួកអង្គធាតុចាំបាច់ផ្សេងៗសម្រាប់ខួរក្បាល ។ ពិសេសផឹកទឹកដោះគោ ជាវិធីបំពេញកាល់ស្យូមលឿន និងមានប្រសិទ្ធ ភាពបំផុត ។ ប្រសិនការងារតានតឹង បណ្តាលឱ្យគេងមិនលក់ ពិសេសគឺចំពោះបុរស ចូរសាកល្បងផឹកទឹក ដោះគោក្តៅមួយកែវនៅពេលយប់ អាចជួយឲ្យលង់លក់ស្កប់ស្កល់។
៤-ពោត ផ្ទុកយ៉ាងច្រើនអាស៊ីតខ្លាញ់ និងអាស៊ីតមិនឆ្អែត ដូចជាអាស៊ីត linolic ហេតុនេះមានប្រសិទ្ធភាពការពារខួរក្បាល និងបន្ថយបរិមាណខ្លាញ់ក្នុងឈាម។ ទទួលទានពោតជាប្រចាំ ពិសេសពោតស្រស់នឹងជួយឱ្យអ្នកមានខួរក្បាលមាំមួនល្អ ធ្វើឱ្យមានអាយុវែង។
៥-ពួកអ្នកវិទ្យាសាស្ត្របញ្ជាក់ថា ទទួលទានប៉េងប៉ោះជាប្រចាំ អាចមានលទ្ធភាពបន្ថយការប្រឈមកើតជំងឺមហារីក ។ ព្រោះនៅក្នុងផ្លែប៉េងប៉ោះមានផ្ទុកសារជាតិ lycopene ដែលជាសារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតមួយដ៏សំខាន់ ជួយកម្ទេចកោសិកាមានប្រភពដើមមហារីក ។ ពេលដែលសរីរាង្គគ្រប់លទ្ធភាពប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនោះ ភាពស្រស់ក្មេងនឹងរក្សាបានយូរ។
៦-ដំឡូងបារាំង ជាអាហារមានតម្លៃជីវជាតិខ្ពស់ សម្បូរវីតាមីន (C, B6, ជាតិសរសៃ) ពិសេស បរិមាណប៉ូតាស្យូមក្នុងដំឡូងបារាំងត្រូវបានពួកជំនាញការជីវជាតិរៀប នៅដើមបញ្ជីមើមសម្បូរប៉ូតាស្យូម ផ្តល់សារប្រយោជន៍ក្នុងការបង្ការជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ។ មួយសប្តាហ៍មនុស្សម្នាក់គួរទទួលទានដំឡូងបារាំងពី៣-៤មើម ។
៧-ទន្ទឹមនឹងការផ្គត់ផ្គង់សារជាតិបង្កើតកោសិកាឡើងវិញ ការទប់ស្កាត់ភ្នាក់ងារគ្រោះថ្នាក់លុកលុយ សរីរាង្គក៏សំខាន់ណាស់ដែរ។ ផ្កាស្ពៃខៀវអាចជាអាហារមួយឆ្លើយតបបានតម្រូវការនោះ ។ ក្រៅពីល្អសម្រាប់សុខភាព វាជួយឱ្យកោសិកាស្បែកទប់ស្កាត់ភាពអន្តរាយបង្កដោយកាំរស្មីអ៊ុល ត្រាវីយូឡេ។
៨-អាហារអាចនិងគួរប្រើប្រាស់រាល់ថ្ងៃ គឺតែបៃតង ។ តែបៃតងតាំងពីដើមមកល្បីឈ្មោះ ដោយសារលទ្ធភាពប្រឆាំងជរាភាព ។ ប៉ុន្តែរឿងដែលធ្វើឱ្យគេយកចិត្តទុកដាក់បំផុត គឺភាពប្រឆាំងជរាភាព និងបង្ការ មហារីករបស់វា ។ ពេលកែច្នៃ តែបៃតងមិនត្រូវអប់តែនៅក្នុងបំពង់បិទជិត គឺត្រូវចំហគម្រប ។ ចំហាយតែចេញមក ក្រៅ ធ្វើឱ្យទឹកតែមិនល្អក់ និងអាចរក្សាទុកបានយូរ៕ S
១-អាហារដែលសរីរាង្គងាយស្រូបយកបំផុតគឺបបរ ។ បបរអាចជួយសម្រួលក្រពះ ធ្វើឱ្យត្រជាក់ផ្លូវពោះវៀន។
២-តាមការស្រាវជ្រាវរបស់អ្នកជីវជាតិវិទ្យាជប៉ុន ផ្លែម្រះជាអាហារជួយឲ្យអាយុវែង មានតម្លៃបំប៉នគ្រប់មុខ។ អាថ៌កំបាំងមួយក្នុងចំណោមអាថ៌កំបាំងអាយុវែងជនជាតិជប៉ុននៅអូគីណា វ៉ា គឺទទួលទានម្រះល្វីងច្រើន, ផឹកតែម្រះ និងផឹកទឹកម្រះ។
៣-ទឹកដោះគោស្រស់ ក៏អាចចាត់ទុកជាអាហារដ៏ល្អឥតខ្ចោះមួយ ។ ក្នុងទឹកដោះសម្បូរប្រូតេអ៊ីន, កាល់ស្យូម និងពពួកអង្គធាតុចាំបាច់ផ្សេងៗសម្រាប់ខួរក្បាល ។ ពិសេសផឹកទឹកដោះគោ ជាវិធីបំពេញកាល់ស្យូមលឿន និងមានប្រសិទ្ធ ភាពបំផុត ។ ប្រសិនការងារតានតឹង បណ្តាលឱ្យគេងមិនលក់ ពិសេសគឺចំពោះបុរស ចូរសាកល្បងផឹកទឹក ដោះគោក្តៅមួយកែវនៅពេលយប់ អាចជួយឲ្យលង់លក់ស្កប់ស្កល់។
៤-ពោត ផ្ទុកយ៉ាងច្រើនអាស៊ីតខ្លាញ់ និងអាស៊ីតមិនឆ្អែត ដូចជាអាស៊ីត linolic ហេតុនេះមានប្រសិទ្ធភាពការពារខួរក្បាល និងបន្ថយបរិមាណខ្លាញ់ក្នុងឈាម។ ទទួលទានពោតជាប្រចាំ ពិសេសពោតស្រស់នឹងជួយឱ្យអ្នកមានខួរក្បាលមាំមួនល្អ ធ្វើឱ្យមានអាយុវែង។
៥-ពួកអ្នកវិទ្យាសាស្ត្របញ្ជាក់ថា ទទួលទានប៉េងប៉ោះជាប្រចាំ អាចមានលទ្ធភាពបន្ថយការប្រឈមកើតជំងឺមហារីក ។ ព្រោះនៅក្នុងផ្លែប៉េងប៉ោះមានផ្ទុកសារជាតិ lycopene ដែលជាសារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតមួយដ៏សំខាន់ ជួយកម្ទេចកោសិកាមានប្រភពដើមមហារីក ។ ពេលដែលសរីរាង្គគ្រប់លទ្ធភាពប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនោះ ភាពស្រស់ក្មេងនឹងរក្សាបានយូរ។
៦-ដំឡូងបារាំង ជាអាហារមានតម្លៃជីវជាតិខ្ពស់ សម្បូរវីតាមីន (C, B6, ជាតិសរសៃ) ពិសេស បរិមាណប៉ូតាស្យូមក្នុងដំឡូងបារាំងត្រូវបានពួកជំនាញការជីវជាតិរៀប នៅដើមបញ្ជីមើមសម្បូរប៉ូតាស្យូម ផ្តល់សារប្រយោជន៍ក្នុងការបង្ការជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ។ មួយសប្តាហ៍មនុស្សម្នាក់គួរទទួលទានដំឡូងបារាំងពី៣-៤មើម ។
៧-ទន្ទឹមនឹងការផ្គត់ផ្គង់សារជាតិបង្កើតកោសិកាឡើងវិញ ការទប់ស្កាត់ភ្នាក់ងារគ្រោះថ្នាក់លុកលុយ សរីរាង្គក៏សំខាន់ណាស់ដែរ។ ផ្កាស្ពៃខៀវអាចជាអាហារមួយឆ្លើយតបបានតម្រូវការនោះ ។ ក្រៅពីល្អសម្រាប់សុខភាព វាជួយឱ្យកោសិកាស្បែកទប់ស្កាត់ភាពអន្តរាយបង្កដោយកាំរស្មីអ៊ុល ត្រាវីយូឡេ។
៨-អាហារអាចនិងគួរប្រើប្រាស់រាល់ថ្ងៃ គឺតែបៃតង ។ តែបៃតងតាំងពីដើមមកល្បីឈ្មោះ ដោយសារលទ្ធភាពប្រឆាំងជរាភាព ។ ប៉ុន្តែរឿងដែលធ្វើឱ្យគេយកចិត្តទុកដាក់បំផុត គឺភាពប្រឆាំងជរាភាព និងបង្ការ មហារីករបស់វា ។ ពេលកែច្នៃ តែបៃតងមិនត្រូវអប់តែនៅក្នុងបំពង់បិទជិត គឺត្រូវចំហគម្រប ។ ចំហាយតែចេញមក ក្រៅ ធ្វើឱ្យទឹកតែមិនល្អក់ និងអាចរក្សាទុកបានយូរ៕ S
No comments:
Post a Comment